Sjelen av Ringve - Victoria Bachke

Материал из Skazka
Перейти к навигации Перейти к поиску
25px-Geographylogo.png Язык:      Flag of Russia.pngрусский     Flag of the United Kingdom.pngenglish     Flag of Norway.pngbokmål     Bakke.jpg

Ringve Musikkmuseum er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter. Vi har en stor internasjonal samling med mer enn 2000 historiske musikkinstrumenter fra hele verden.

Gården har bygninger fra fire århundrer og ligger vakkert plassert på en høyde omkranset av Ringve botaniske hage (NTNU).

Ringve omtales i kildene første gang i 1521. Navnet kommer sannsynligvis av det norrøne reyniviđr, som betyr «rogneskog». Fra familien Wessels tid på 1700-tallet var Ringve en av de største eiendommene på Lade. Bygningsmassen i dagens gårdsanlegg representerer fire århundre i gårdens historie.

Victoria Bachke, museets grunnlegger, (1896-1963) ble født inn i en velstående, russisk familie. Atten år gammel kom hun til Trondheim og ble introdusert for Ringve og eieren, Christian Anker Bachke, som ble hennes ektemann.

Da Christian døde i 1946 testamenterte han Ringve til staten Norge med det formål at det skulle etableres to museum på eiendommen: Et Tordenskioldmuseum og et musikkmuseum.

Arbeidet med museene ble Victorias oppgave. Hun ble viden kjent for sine eventyrlige reiser i inn- og utland hvor hun samlet inn instrumenter andre gjenstander av musikkhistorisk interesse ved hjelp av kontakter, kløkt og sjarm.

Tordenskiolmuseet ble lagt ned i 1973, mens musikkmuseet stadig vokser og mottar rundt 50 000 besøkende hvert år.

Victoria døde i 1963 og hviler i et eget urnegravsted i parken på Ringve.


Перейти к списку статей раздела "Это интересно"