Skazka - Russian Society of Trondheim > News archive, 2003 >    

Utenlandslektor i norsk

Fra september 2003 er det en ledig stilling som utenlandslektor i norsk ved statsuniversitetet i Petrozavodsk i Russland.

Arbeidsoppgaver:

Kvalifikasjoner: Vi kan tilby: Spørsmål om stillingen kan rettes til utenlandslektor Anne Marie Gjølme på e-postadressen anne.gjolme@student.uib.no, eller til instituttstyrer Anatolij Gennedevitsj Stikhin på e-postadressen asthin@karelia.ru

Skriftlig søknad og cv sendes til Anne Marie Gjølme, Skandinavisk institutt, PetrSU pr. e-post innen 10. juni.

Kort om instituttet:

Skandinavisk institutt ved statsuniversitetet i Petrozavodsk ble grunnlagt 1997 med støtte fra Nordisk ministerråd, Barentssekretariatet, det norske utenriksdepartementet, det danske utdanningsdepartementet og det svenske instituttet. Det norske utenriksdepartementet gir instituttet økonomisk støtte til læremateriell og gjesteforelesere fra Norge. For tiden har vi seks russiske ansatte, en utenlandslektor i norsk og en utenlandslektor i svensk. Norsk er et valgfag på historisk og biologisk fakultet. Inneværende år har vi 100 studenter ved instituttet. 17 av disse studerer norsk. (Se også www.karelia.ru/psu)
Kort om Petrozavodsk:
Petrozavodsk ble grunnlagt av Peter den store i 1703. Byen er hovedstad i den autonome russiske republikken Karelen. Den ligger ved Onegasjøen omtrent 50 mil nord for St. Petersburg. Innbyggertallet er 270 000. I Petrozavodsk er det to universiteter, flere andre høyskoler, administrasjon og en del maskin- og bygningsindustri. Byen har en fin promenade nede ved sjøen, gode restauranter, flere teater, konserthus og kunstmuseum. Sentrum har et lavmælt og koselig preg med mange grønne flekker.
I Karelen er det en økende interesse for norsk språk og kultur. Opprettelsen av en karelsk-norsk venneforening for ti år siden er et uttrykk for dette. I dag har foreningen ca. tusen medlemmer. Venneklubben "Karelen-Norge" samarbeider med skandinavisk institutt samt mange organisasjoner i Norge og Karelen.

Received via Russbergen mailing list on May 5, 2003.


Webmaster
You may Add a comment | Add a link