Skazka - Russian Society of Trondheim > News archive, 2002 >    

Overrekkelse av donasjon på kr 1,2 millioner fra Trøndelag medisinske selskaps fond til "Task Force on Communicable Disease Control in The Baltic Sea Region" ved Sosialdepartementet for opprustning av tuberkulosesykehuset i Murmansk

Onsdag den 20.03.02 klokken 16.00
i det store møterommet (vis a vis heisen) i 11. etasje i høyblokken ved St. Olavs Hospital i Trondheim

Trøndelag medisinske selskap ble opprettet i 1842. I 1973 opprettet Selskapet et fond med penger som var innsamlet før første verdenskrig for bekjempelse av tuberkulosen i Trøndelag. Fondet ga blant annet støtte til medisinsk forskning i Trøndelag frem til midten av 90-årene. De siste årene har det vært svært lite aktivitet i både Selskapet og Fondet, og Fondets styre har nå besluttet å bevilge Fondets kapital til opprustning av tuberkulosesykehuset i Murmansk som er i svært dårlig forfatning.

Ved møtet på onsdag vil det bli gitt en kort orientering om Fondets bakgrunn og deretter overlevert en sjekk på kr 1,2 millioner til seniorrådgiver Harald Siem fra Sosialdepartementet. Han vil i sin tur beskrive det arbeidet "Task Force on Communicable Disease Control in The Baltic Sea Region" gjør og hvordan vår bevilgning er tenkt brukt ved tuberkulosesykehuset i Murmansk.

Den Russiske ambassaden i Norge vil være representert ved ambassaderåd Vladimir Kravtsjenko.

Vilhjalmur Finsen
Fondsstyreformann
Professor ved Institutt for bein- og leddlidelser

Received on March 19, 2002.


Webmaster
You may Add a comment | Add a link